• Etusivu
  • Blogi
  • Reseptit
  • Architecture portfolio
  • IAN
  • Yhteystiedot
Menu

Iris ANdersson

CLEAN CHOICE
  • Etusivu
  • Blogi
  • Reseptit
  • Architecture portfolio
  • IAN
  • Yhteystiedot

cLEAN choice

Puutarhurin vegaaninen avokadojogurtti

August 25, 2016

Yhteistyössä Foodin

Oli aika, jolloin maitorahkan loppuminen jääkaapista oli pienimuotoinen kriisi. Oli aika, jolloin en osannutkaan kuvitella elämää ilman heraa. Nyt ne eivät saa edes vilausta kaupan hyllyllä, vaan aamu- ja välipalojen helpot proteiinin lähteet ovat korvaantuneet kasvikunnan aineksilla, riisi- ja hamppuproteiinilla.

 

 Loppukesän sesonkiherkkuja.

Loppukesän sesonkiherkkuja.

Moni heraan tottunut pitää etenkin riisiproteiinia jauhoisena ja myönnän itsekin vetäneeni ensimmäisellä kerralla jauhot kurkkuun. Tästä on kuitenkin jo pari vuotta ja nykyisin löytyykin jo useampi valmistaja, jonka valikoimista valita. Valinnan edessä saa kuitenkin yhä olla tarkkana, jotta rahoillensa saa vastinetta niin ravinteiden kuin miellyttävän maun ja koostumuksen muodossa. Riisiproteiinia ostaessa saa kiinnittää huomiota jauhoisuuteen ja hampun kohdalla makuun, sillä sen ei tarvitse maistua maalle, kuten ensimmäisen hamppuproteiinipurkkini kanssa kävi. Uusien makujen kohdalla on paljolti kyse myös tottumuksesta ja nyttemmin sekä riisi- ja hamppuproteiini ovat minulle arkipäiväisiä raaka-aineita smoothieiden ja tuorepuurojen joukossa. Mieleisensä valmisteen etsiminen kannattaa kuitenkin aloittaa pieni pussi kerrallaan, jotta löytää omaan suuhunsa ja kroppaansa sopivan valmisteen.

 

avocadoyogurt-3.jpg
avocadoyogurt-4.jpg

Nykyisin ostan omat proteiinijauheeni Foodinilta, sillä näin voin olla varma tuotteiden laadusta: laadun tarkkailusta ja jatkuvasta tuotekehityksestä. Kaukomailta tuotujen ruokien kohdalla eettinen kuluttaja herää myös kyselemään raaka-aineiden alkuperää. Alta löytyykin muutama fakta Foodiin kasviproteiineista, jotka ovat sinetöineen minun ostopäätökseni.

 

Riisiproteiini

  • Foodinin perustaja, Lasse Jalkanen, tekee itse matkoja tuottajien tiloille ja hän on käynyt myös Kiinassa varmistamassa riisiproteiinia tuottavien tilojen kunnon.
  • Foodinin riisiproteiini on puhdasta. SGS:n raportti osoittaa, ettei siinä ole torjunta-ainejäämiä ja riisiin liittyvää arsenikkiakin on todella vähän, vain 0,032mg/kg.
  • Runsasproteiininen, proteiinia 88-90%.
  • Foodinin riisiproteiini siivilöidään moneen kertaan, joten sen koostumus on hyvin hienojakoista.

Hamppuproteiini

  • Kasvikunnanproteiineista kattavin aminohappokoostumus, joka on elimistölle helposti hyödynnettävissä
  • Sisältää proteiinin lisäksi hyödyllistä ravintokuitua 20% ja ihanteellisessa suhteessa omega-3 ja -6 rasvahappoja.
  • Foodinin hamppuproteiini tulee Saksasta.

Riisiproteiini on kasvikunnan proteiineista varmaankin käytetyin ja näin on myös omassa keittiössäni. Itselleni herneproteiini sopii heikosti, mutta vaihtelua proteiinin lähteisiin tuo kuitenkin hamppu, joka oikein käytettynä on oiva proteiinilisä smoothieiden joukossa. Hienosta jauhatuksesta huolimatta riisiproteiini voi tuntua karhealta, mutta hamppuproteiini yhdistettynä avokadon takaa pehmeän, jogurttimaisen, elämyksen.

Jogurttimaailmasta ja käsillä olevasta marjasesongista inspiroituneena jaankin teille tämän hetken suosikkireseptini puutarhurinjogurtin. Ohje jättää tekijälleen myös varaa varioida, sillä sekaan sopivat kaikki ihanat puutarhan marjat: herukat kaikissa väreissä, mansikat, karviaiset, vadelmat, tyrnit ja miksei mustikatkin metsänreunan puolelta. Alla ohje, jota voit lähteä varioimaan mielesi mukaan tai aloittaa vain poimimalla, mitä puutarhastasi tai pakastimestasi löytyy. Maun lisäksi voit lähteä leikittelemään väreillä. Tummien marjojen lisääminen synnyttää syvän liilan ja punertavat marjat sitä vastoin jättävät jogurtin haalean punaiseksi.

Oikein ihanaa viikonvaihdetta luontoäidin antimista nauttien!

 


Puutarhurin jogurtti (veg)
 

Yksi annos:
1 pieni pehmeä avokado (1/2 isosta)
runsaat 2 dl marjoja (esim  ½ mansikoita ja ½ mustaherukoita, mielellään osa ainakin pakastettuina)
1 rkl tyrnimehua (korvaavat 2 rkl tyrniruohetta tai ½ dl tyrnimarjoja)
60-80g pakastettua pinaattia
2- 3 rkl hamppuproteiinia*
1 taateli
(4 tippaa steviaa, tuo lisää makeutta)
(½ tl psylliumkuitu, tarvittaessa antaa lisää paksuutta ja tukee suoliston toimntaa)
noin 2 ½ dl vettä

 

  1. Mittaa ainekset blenderiin ja sekoita. Tarvittaessa lisää vettä.
  2. Nauti heti viileältää muiden marjojen kanssa.

* Tuote saatu yhteistyössä Foodinin kanssa.

In Aamiainen, Hyvinvointi, Irti sokerista, Ravinto, Ruoka, Sesonkiruoka, Välipalaksi Tags smoothiet, smoothiekulhot, jogurtit, ks, kesä, reseptit, syksy, raakaruoka, vegaaninen, marjat, maidoton, Foodin Ambassador
← Gluteeniton kvinoavuokaleipäNiin kaunis on hiljaisuus →
profiili-montaasi4.jpg

BLOGI

Keskellä vastavalmistuneen arkkitehdin arkea tässä blogissa pysähdytään kuluvaan hetkeen omaa kehoa kuunnellen ja siitä huolehtien. Hymyn kirjoittajan huulille nostattavat niin raikkaat aamiaiset, hoipertelu portaikossa jalkapäivän jäljiltä sekä samettisena sormien alla lipuva betoni.  

Yhteistyössä

10%- alennus Foodinin verkkokaupasta koodilla ambassador10.

BLOglovin

instagram

Arkkitehtipäivät & aamukahvit
.
.
.
#safa #arkkitehtipäivät2018 #oulu #architecture #riotheatre #aamupaneeli #movietheatre
Ensimmäiset askeleet Leroksen rantahiekalta ovat kantaneet yllättävän pitkälle. Unelmat ovat tehty myös saavutettaviksi.

I got the Wuorio prize from the best master thesis of the year. Thanks to everyone who has halped me on my way!

Ευχαριστω 🍀💚
C O P P E R .
.
.
#copper #facade #net #lahti #matkakeskus #jkmm #arkper #aalto #aaltouniversity #betonieksku #ekskursion

Arkisto

  • December 2017
  • November 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • February 2017
  • December 2016
  • November 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • April 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Lukulista

Aino Mäkelä
Chocochili
Eat Better Not Less
Green Kitchen Stories
Food Bandits
Krautkopf
Lifted
Mieli Ruoka
Musla
My Blue & White Kitchen
My New Roots
Paleokeittiö
Sprouted Kitchen
Torkkuja ja Nokosia
Truly Kira
Uusia tuulia
Vanelja
Welberries
Yellow mood  

etsi sivustolta


uusimmat

Näistä innostun juuri nyt
Talvinen päärynäkääretorttu
Talvinen päärynäkääretorttu
Terve suu – osa kokonaisvaltaista hyvinvointia
Terve suu – osa kokonaisvaltaista hyvinvointia
Uninen uunipuuro
Uninen uunipuuro
Leros ja Villa Kolkis – Esseitä merkityksellisyydestä
Leros ja Villa Kolkis – Esseitä merkityksellisyydestä
Sitruunapiirakka purkissa - Syödään yhdessä luomupuuron maailmanennätys
Sitruunapiirakka purkissa - Syödään yhdessä luomupuuron maailmanennätys
Maanteiden majesteetit
Maanteiden majesteetit
Paluu perusteisiin – Kolmen raaka-aineen parsakaalivuokaleipä
Paluu perusteisiin – Kolmen raaka-aineen parsakaalivuokaleipä
Bioaika – Matka yhteiseen tulevaisuuteen
Bioaika – Matka yhteiseen tulevaisuuteen
Aamuvesi – Raikas aloitus aamuun
Aamuvesi – Raikas aloitus aamuun
Yhteisiin aamuihin - Herukkainen uunipuuro
Yhteisiin aamuihin - Herukkainen uunipuuro
Valloittava vihersmoothie
Valloittava vihersmoothie
Reilusti Vegeä – Kikhernepannukakku eli Farinata
Reilusti Vegeä – Kikhernepannukakku eli Farinata
Viikingin porkkanakaurapuuro
Viikingin porkkanakaurapuuro
Villistä luonnosta puutarhoille - Ruusunmarjajogurtti
Villistä luonnosta puutarhoille - Ruusunmarjajogurtti
Ajatuksia diplomityöstä
Ajatuksia diplomityöstä

etsi sivustolta

@ Copyright Iris ANdersson 2015. 

All texts, photographs, illustrations and graphic designs are Iris Andersson originals, unless otherwise noted. No stealing please.