• Etusivu
  • Blogi
  • Reseptit
  • Architecture portfolio
  • IAN
  • Yhteystiedot
Menu

Iris ANdersson

CLEAN CHOICE
  • Etusivu
  • Blogi
  • Reseptit
  • Architecture portfolio
  • IAN
  • Yhteystiedot

cLEAN choice

Yhteisiin aamuihin - Herukkainen uunipuuro

May 12, 2017

Yhteistyössä Foodin.

Kreikassa sain huomata perheen ja työn arvottamisen erilaisuuden pohjoiseen kotimaahamme verrattuna. Itselleni koulutus ja sitä kautta työnteko ovat kuitenkin olennainen osa arkeani, jonka kautta tuon elämääni merkityksellistä sisältöä, mutta perhe on kuitenkin aina tukena taustalla. Haluasinkin löytää tasapainoin eteläisten ja pohjoisten ajattelutapojen välille. Kööpenhaminan ilmapiirin koin varmaankin juuri tämän takia miellyttäväksi, sillä tanskalaisten kesken kävelyt kanaalien varrella koko suvun voimin ei vaikuttanut painajaiselta taikka vieraan tuntuiselta harvinaisuudelta, vaan luontevalta, viikoittaiselta yhdessäolon tavalta.

Pieni pisto sydämessäni joudunkin taas nyt tänä äitienpäivänä tyytymään virtuaalisiin onnen toivutuksiin, vaikka pitkästä aikaa olisimmekin saman valtion rajojen sisällä. Olen vain onnistunut täyttämään kalenterini erilaisilla palautuspäivillä.
 

Jos kuitenkin pääsisin käymään kotona, halusin herättää äitini uunista tulvivan vaniljan tuoksulla. Tapa, jota rakastan perheessäni, on yhteinen aamiainen. Olemme syöneet sen aina, niin arki aamuina töihin ja kouluun lähdettäessä taikka viikon loppuisiin. Parhaat muistot ovat niiltä hellekesiltä, jolloin aamiaisensa sai nauttia viileällä terassilla merenrannalla.

Vanilja on mielestäni mauste, joka nostaa reseptin kuin reseptin arjen yläpuolelle. Tämänkertainen puuro-ohje syntyikin aivan sattumalta, kun pohdin mitä tehdä pakastimeen aina viimeisiksi jääville punaherukoille. Ajattelin että haluan kerralla ”päästä eroon” kokonaisesta pakastepussista ja niinpä tekaisin ison annoksen uunipuuroa. Kun nostin puuron pois uunista, lopputulos hämmensi minut väriloistollaan ja tein sitä muunnellen toisen ja kolmannenkin kerran. Koin, että joku muukin haluaisi herätä hitaaseen sunnuntaiaamun herukkapuuron tahdissa.

Vaniljantuoksua ja pieniä rakkauden tekoja lähimmäisimmillemme.

Herukkainen uunipuuro

Yksi vuoka, 3-4 annosta
 

500-700g punaherukoita
3rkl Foodinin kookosjauhoa
3dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl Foodinin hienoa merisuolaa tai himalajansuolaa
1 ½ tl Foodinin vaniljalauhetta (jos
vaniljalauhe päässyt loppumaan hätätilassa myös ruokalusikka vaniljalla maustettua riisiproteiinia toimii)
2 luomu munaa
4dl kauramaitoa
1-2 rkl Foodinin kookosnektaria tai hunajaa
1 rkl kookosöljyä
Foodinin kookoshiutaleita
Foodinin auringonkukan siemeniä

  1. Nosta herukat hetkeksi sulaamaan.
  2. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.
  3. Kaada herukat uunivuoan pohjalle. Sekoita niiden joukkoon kookosjauho sitomaan niistä irtoavaa mehua.(Jos pelkäät, että puuro makuaistillesi liian hapan lisää tähän kerrokseen hitusen hunajaa tai kookosnektariinia)
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään: kaurahiutaleet, suola, vanilja ja leivinjauhe.
  5. Vatkaa kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.
  6. Sekoita kananmunien joukkoon kauramaito ja kuiva-aineseos.
  7. Kaada seos herukoiden päälle. Voit vähän tökkiä haarukalla tai lusikalla seosta, jotta se painuu syvemmälle.
  8. Ripottele päälle kookoshiutaleita ja auringonkukan siemeniä.
  9. Laita puuron päälle pieniä nokareita kookosöljyä ja tiputtele kookosnektariini tai juoksevan hunajan vanoja.
  10. Paista uunin keskitasolla 35-40min ja anna jäähtyä ja jähmettyä ennen tarjoilua.
  11. Tarjoile kauramaidon ja aamukahvin kanssa.
In Aamiainen, Irti sokerista, Sesonkiruoka, Ruoka Tags Foodin Ambassador, puurot, kevät, kesä, syksy
← Aamuvesi – Raikas aloitus aamuunValloittava vihersmoothie →
profiili-montaasi4.jpg

BLOGI

Keskellä vastavalmistuneen arkkitehdin arkea tässä blogissa pysähdytään kuluvaan hetkeen omaa kehoa kuunnellen ja siitä huolehtien. Hymyn kirjoittajan huulille nostattavat niin raikkaat aamiaiset, hoipertelu portaikossa jalkapäivän jäljiltä sekä samettisena sormien alla lipuva betoni.  

Yhteistyössä

10%- alennus Foodinin verkkokaupasta koodilla ambassador10.

BLOglovin

instagram

Arkkitehtipäivät & aamukahvit
.
.
.
#safa #arkkitehtipäivät2018 #oulu #architecture #riotheatre #aamupaneeli #movietheatre
Ensimmäiset askeleet Leroksen rantahiekalta ovat kantaneet yllättävän pitkälle. Unelmat ovat tehty myös saavutettaviksi.

I got the Wuorio prize from the best master thesis of the year. Thanks to everyone who has halped me on my way!

Ευχαριστω 🍀💚
C O P P E R .
.
.
#copper #facade #net #lahti #matkakeskus #jkmm #arkper #aalto #aaltouniversity #betonieksku #ekskursion

Arkisto

  • December 2017
  • November 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • February 2017
  • December 2016
  • November 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • April 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Lukulista

Aino Mäkelä
Chocochili
Eat Better Not Less
Green Kitchen Stories
Food Bandits
Krautkopf
Lifted
Mieli Ruoka
Musla
My Blue & White Kitchen
My New Roots
Paleokeittiö
Sprouted Kitchen
Torkkuja ja Nokosia
Truly Kira
Uusia tuulia
Vanelja
Welberries
Yellow mood  

etsi sivustolta


uusimmat

Näistä innostun juuri nyt
Talvinen päärynäkääretorttu
Talvinen päärynäkääretorttu
Terve suu – osa kokonaisvaltaista hyvinvointia
Terve suu – osa kokonaisvaltaista hyvinvointia
Uninen uunipuuro
Uninen uunipuuro
Leros ja Villa Kolkis – Esseitä merkityksellisyydestä
Leros ja Villa Kolkis – Esseitä merkityksellisyydestä
Sitruunapiirakka purkissa - Syödään yhdessä luomupuuron maailmanennätys
Sitruunapiirakka purkissa - Syödään yhdessä luomupuuron maailmanennätys
Maanteiden majesteetit
Maanteiden majesteetit
Paluu perusteisiin – Kolmen raaka-aineen parsakaalivuokaleipä
Paluu perusteisiin – Kolmen raaka-aineen parsakaalivuokaleipä
Bioaika – Matka yhteiseen tulevaisuuteen
Bioaika – Matka yhteiseen tulevaisuuteen
Aamuvesi – Raikas aloitus aamuun
Aamuvesi – Raikas aloitus aamuun
Yhteisiin aamuihin - Herukkainen uunipuuro
Yhteisiin aamuihin - Herukkainen uunipuuro
Valloittava vihersmoothie
Valloittava vihersmoothie
Reilusti Vegeä – Kikhernepannukakku eli Farinata
Reilusti Vegeä – Kikhernepannukakku eli Farinata
Viikingin porkkanakaurapuuro
Viikingin porkkanakaurapuuro
Villistä luonnosta puutarhoille - Ruusunmarjajogurtti
Villistä luonnosta puutarhoille - Ruusunmarjajogurtti
Ajatuksia diplomityöstä
Ajatuksia diplomityöstä

etsi sivustolta

@ Copyright Iris ANdersson 2015. 

All texts, photographs, illustrations and graphic designs are Iris Andersson originals, unless otherwise noted. No stealing please.